PDC Corona-update | Voorkom samen de verspreiding van het Coronavirus

De maatregelen als gevolg van de Coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. PDC houdt je op deze pagina middels een overzicht op de hoogte. We proberen de informatie zo actueel en zo toepasselijk mogelijk te houden met informatie voor ondernemers met personeel. Natuurlijk zijn wij te bereiken voor specifieke of algemene zaken over alles wat met je bedrijf, je personeel en het virus te maken heeft. Laatste update: 13 oktober 2020

Er zijn een aantal basisregels opgesteld. Deze zijn als volgt, namelijk:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand. Geef elkaar de ruimte.
 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Was vaak je handen met zeep.
 • Ben je verkouden? Blijf dan thuis!
 • Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Draag niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes (drigend advies).


Sinds 25 september zijn er aanvullende maatregelen in de diverse regio's. Bekijk hier de opsomming: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/nieuwsbericht-coronavirus-25-september-in-eenvoudige-taal

Algemene informatie voor ondernemers/ werkgevers

Afstand houden, geef ruimte aan elkaar
Blijf alert en waakzaam. Wie klachten heeft, blijft thuis en laat zich testenBij het openen van bedrijven gelden nog steeds de RIVM-richtlijnen. Ondernemers en bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het toepassen hiervan binnen hun bedrijf en bij de uitoefening van de werkzaamheden. De keuze voor gebruik van niet-medische mondkapjes bij contactberoepen en andere bedrijven ligt bij de ondernemer en klant zelf. Ook moet de 1,5 meter richtlijn toegepast worden én werken contactberoepen op basis van afspraken en een 'check vooraf' om in te schatten of het bezoek een risico vormt voor de gezondheid van de medewerkers en andere klanten.

Ondernemers en bedrijven kunnen terecht op 
www.mijncoronaprotocol.nl of bij de eigen branchevereniging voor meer informatie over de richtlijnen die gelden (protocollen).

 • Vragen over Corona
  Natuurlijk kun je PDC bereiken inzake vragen over verzuim, preventie en / of vragen over de salaris gerelateerde vragen. We zijn dagelijks bereikbaar via 085-4444 330 en via info@pdcveghel.nl.
 • Antwoord op ondernemersvragen over het coronavirus
  Het KvK Coronaloket is telefonisch te bereiken via tel. 0800 - 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Op de website: kvk.nl/coronaloket vind je het antwoord op veelgestelde vragen.
 • Antwoord op alle overige vragen over het coronavirus
  Het landelijk crisisnummer is te bereiken via tel. 0800 - 13 51 (dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 22.00 uur). Vanuit het buitenland kan gebeld worden met tel. 0031 - 20 205 1351.

 • Coronatest
  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich bij de GGD melden voor een gratis coronatest. Zoals: verkoudheidsklachten, neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. Je hoeft niet eerst naar een (huis)arts voor een doorverwijzing. Maak meteen een afspraak via 0800-1202. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Zorg dat je jouw burgerservicenummer (BSN) bij de hand heeft als je belt. Of maak een afspraak met je DigiD. De uitslag zou binnen 48 uur binnen moeten zijn.

  Ook zijn er commerciele instanties die dezelfde tests aanbieden tegen een vergoeding de test uitvoeren. PDC heeft er enkele in kaart gebracht, te weten:

 • De SBBU Coronateststraat. Ingericht voor bedrijven in Uden en omstreken. Binnen 48 uur is de uitslag bekend. Kosten bedragen € 195,- exclusief BTW.
 • Het Huisartslab. De test vindt binnen 24 uur plaats; de uitslag wordt binnen 48 uur aan de medewerker bekend gemaakt. Het Huisartslab heeft een landelijke dekking met 24 testlocaties. De kosten zijn € 79,50.
 • Saltrodirectlab.nl. De uitslag is binnen 24 tot 48 uur beschikbaar. Saltodirectlab.nl heeft 1 testlocatie. De kosten zijn € 89,-.
 • Coronalab.eindhoven.eu De uitslag is binnen 24 tot 48 uur beschikbaar. Coronalab.eindhoven.eu heeft 10 locaties. De kosten zijn €149,95.
 • Medicorps.nl. De uitslag is binnen 36 uur beschikbaar. Het aantal locaties en de kosten zijn bij ons onbekend.


Algemene en veel gestelde vragen
Het kabinet wil onze gezondheid, onze banen en inkomens beschermen. Om de gezondheid te beschermen heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen waaronder afstand houden. Deze maatregelen hebben gevolgen voor de manier waarop u als ondernemer of werkgever werkt. Kijk op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/werkgevers-en-ondernemers


Wil je advies van PDC?
Als professionals in personeelszaken bieden we je graag een adviesgesprek aan, waarin we jou concrete arbo- en HR handvatten bieden waarmee je verder kunt. Zodat jij van deze periode een succes kunt maken. Uiteraard is het mogelijk om dit gesprek op afstand te voeren. Bijvoorbeeld telefonisch, via Teams of een andere optie die jouw voorkeur heeft. Je kunt ons bereiken via 085 – 44 44 330 of kijk voor meer informatie op www.pdcveghel.nl/thuiswerken.

Tot slot: let op elkaar, houd je waar mogelijk aan de maatregelen, maak er het beste van en blijf gezond!