Recept voor aandacht op de werkvloer en in de keuken!

December is bij PDC de Carecember maand. Tijd nemen en aandacht geven aan uw medewerkers, teamleden of collega’s draagt bij aan een goede werksfeer binnen uw team of afdeling. Als leidinggevende is het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met uw medewerkers. Zoals men zegt: ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit!’. In dit artikel gaan we in op de vraag waarom tijd en aandacht zo belangrijk is in het kader van teamontwikkeling en leggen we de verbinding naar een slowfood recept om te gebruiken als inspiratie voor de feestdagen. Lees hier onze tips en het recept!


Waarom?
Aandacht voor de medewerker is belangrijk om een aantal redenen:

•    U bent een luisterend oor voor uw medewerker en u ondersteunt uw team bij het behalen van de teamdoelen of individuele doelen
•    U weet precies wat er binnen uw team leeft
•    U kunt sneller feedback geven in bepaalde situaties
•    U kunt met eigen constateren het functioneren van uw medewerkers waarnemen (en u hoeft bij de beoordeling niet op beeldvorming van anderen af te gaan)
•    U hebt oog voor de persoonlijke situatie van de medewerker
•    U bouwt een goede relatie op met de teamleden
•    U kunt meedenken en sparren wanneer uw teamleden knelpunten ervaren
•    U bevordert een positief werkklimaat binnen uw team
•    De onderlinge relaties tussen teamleden worden versterkt. Teamleden voelen zich gehoord en zullen meer inbreng vertonen of betrokkenheid ervaren bij de organisatie, hun werk en het team. En uiteindelijk worden resultaten sneller gehaald.

De keerzijde
De keerzijde is ook duidelijk: wanneer de leidinggevende te weinig aandacht geeft aan het team kunt u dat merken aan de gevolgen:

•    zaken gaan een eigen leven leiden binnen het team
•    er is onduidelijkheid over een aantal zaken
•    teamleden voelen zich onzeker
•    de saamhorigheid verdwijnt
•    er is minder betrokkenheid
•    men is minder snel bereid om een stap harder te lopen
•    er kan een negatieve werksfeer ontstaan
•    Aandacht levert tijd op!
•    Uiteindelijk levert de juiste aandacht voor de teamleden tijd op en kost het u als leidinggevende geen tijd. Dat is een omwenteling in denken voor veel leidinggevenden omdat zij vaak het gevoel hebben dat ze dit er ook nog bij moeten doen.



Recept
Net zo belangrijk om de mentale mensen te voeden met aandacht, wil de fysieke mens ook verzorgd worden. Daarom dit recept met aandacht :Kerst(t)omaatjestaart!

Deze kerstomaatjestaart kost wat tijd, maar het resultaat is verbluffend!

1 Zeef de bloem in een hoopje op het werkblad, maak een kuiltje in het midden en doe hier de boter, het zout en 2 eetlepels ijskoud water in.

2 Werk de ingrediënten met je vingertoppen snel door elkaar en gebruik dan je knokkels om er een zacht deeg van te maken. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ten minste 1 uur in de koelkast rusten.

3 Maak de pesto. Doe het basilicum, de olie, Parmezaanse kaas, hazelnoten en een snufje zout in een foodprocessor en pureer glad.

4 Verhit de oven tot 180°C/gasstand 4. Bekleed een bakblik van 24 cm in doorsnee met bakpapier; laat het papier iets over de zijkanten uitsteken.

5 Rol twee derde van het korstdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed het voorbereide bakblik ermee.

6 Strijk de pesto gelijkmatig uit over de deegbodem.

7 Leg de tomaatjes, met het snijvlak naar boven, op de pesto en bestrooi ze met het verkruimelde brood.

8 Rol de rest van het korstdeeg uit, snijd het in repen en gebruik het om de bovenkant van de taart te decoreren met een vlechtwerkje van deegrepen, zoals bij appeltaart.

9 Bak de taart in 30 minuten goudbruin in de oven.

TIP: Je kunt de basilicum vervangen door eenzelfde hoeveelheid rucola: de iets bittere smaak contrasteert aangenaam met de zoetheid van de Pachino-tomaatjes. Deze taart is ideaal om mee te nemen naar een (kerst)borrel. Ook de andere gasten zullen er blij mee zijn! Eet smakelijk namens iedereen bij PDC.