Beste medicijn tegen verzuim: Werkplezier!

De beste manier om ziekteverzuim te verlagen, is het verhogen van het werkplezier. Dat zegt een ruime meerderheid van de ondernemers in het MKB. Andere methoden, zoals 'telefonisch ziek melden', scoren veel minder goed. Maar wat kunt u doen? PDC geeft 3 tips.


1. Zorg voor ontspanning
Af en toe ontspannen is cruciaal. Zorg dus voor vormen van ontspanning op de werkvloer of dichtbij, zoals sport, spelletjes of ontspanningsoefeningen. In de meeste bedrijven werkt ontspanning uitstekend om personeel betrokken, gemotiveerd en gezond te houden. Welke vorm van ontspanning kun je het beste kiezen? Lees volgende week deze 8 tips voor ontspanning op het werk.

2. Laat je personeel scoren
Waar doe ik het eigenlijk voor? Die vraag is dodelijk voor de motivatie van je personeel. Zorg ervoor dat er altijd duidelijke doelen zijn binnen je bedrijf. Geef je personeel verantwoordelijkheid en individuele doelen. Vier vervolgens ieder doelpunt. Laat zien dat het wel degelijk uitmaakt hoe goed je werknemer presteert. Beloon hem daarvoor. Dan zullen je goede werknemers nooit hun motivatie verliezen. Hoe regel je dat precies? Lees het artikel Scoren met personeel, 5 tips voor een winnend team.

3. Zorg voor goed personeelsbeleid
Je personeel zal meer plezier krijgen in het werk als er een goede, degelijke basis is. Zorg dat er binnen je bedrijf duidelijkheid is over personeelszaken, zoals contracten, functieprofielen en beoordelingscriteria. Je werknemers hoeven zich dan geen zorgen te maken, het wordt allemaal op tijd geregeld. Daardoor kunnen je werknemers zich concentreren op hun werk. Goed personeelsbeleid motiveert je werknemers om hun best te doen. Wilt u meer weten over een goed personeelsbeleid? Neem dan contact op met PDC via 085-4444 330.