NIEUWS

Afsluiting Week van de Werkstress – PDC deelt een heerlijk, gezond en stressvrij recept!

17-11-2017

Het zal u niet zijn ontgaan door alle media aandacht die er naartoe gaat, het is de Week van de Werkstress! Naast de talloze tips en weetjes die rond worden gegooid, over hoe het werk aan te passen om stress tegen te gaan, zijn er ook eenvoudige wijzigingen te maken in uw leefpatroon die zeker baat hebben om het stressniveau te verlagen, onder andere met voeding. Ter afsluiting van de Week van de Werkstress heeft PDC daarom een heerlijk recept voor u klaarstaan dat een stressvrije werking heeft. Lees hier meer!

Lees verder
NIEUWS

Week van de Werkstress - Dag 4 - Aandacht voor preventie in Week van de Werkstress

16-11-2017

Afgelopen maandag 13 november is de Week van de Werkstress gestart. Daarin vragen overheid, werkgevers en werknemers aandacht voor de gevolgen en preventie van werkstress op de werkvloer. En hoe kan u dit als werkgever en als werknemer voorkomen. PDC begeleidt beide partijen hierin en noemt de 4 grote risicofactoren die leiden tot werkstress. Lees ze in dit bericht.

Lees verder
NIEUWS

Week van de Werkstress - Dag 3 - 30-50 % bedrijven geen RI&E in bezit

15-11-2017

Uit een recent bericht van Arbo-Online blijkt dat er nog veel bedrijven in Nederland zijn zonder een (actuele) Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). En dat terwijl Inspectie SZW constateert dat er “een onrustbarend stijgende lijn in het aantal arbeidsongevallen” zit. Terwijl sommige arbeidsongevallen makkelijk voorkomen kunnen worden. PDC heeft hiervoor de oplossing. Lees hier meer.

Lees verder
NIEUWS

Week van de Werkstress - Dag 2 - 6 praktische tips

14-11-2017

Van 13 t/m 16 november 2017 is het voor de vierde keer de landelijke Week van de Werkstress. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Soms is het niet nodig om stapel dikke handwerkboeken te maken en kunnen kleine zaken ook een impact hebben binnen de organisatie. PDC geeft 6 praktische tips tegen werkstress.

Lees verder
NIEUWS

Week van de Werkstress - Dag 1 - Vijf tips voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

13-11-2017

De (beroeps)bevolking vergrijst. Binnen veel organisaties is de gemiddelde leeftijd omhoog gegaan. Ook moeten medewerkers door de verhoogde pensioenleeftijd langer doorwerken dan voorheen. Deze ontwikkelingen vragen om beleid gericht op langer kunnen en willen blijven werken. Helaas zijn niet alle werkgevers even happy met het feit dat medewerkers langer moeten doorwerken. De volgende vooroordelen zie ik dan ook wel eens voorbij komen: “oudere medewerkers zijn star en vastgeroest” en “oudere medewerkers komen met minder innovatieve ideeën en willen zich niet meer ontwikkelen”. Gelukkig zijn organisaties op verschillende manieren bezig om juist ook de oudere medewerkers in beweging te houden, onder termen als ‘duurzame inzetbaarheid’, ‘employability’, ‘ouderenbeleid’ en ‘levensfasebewust personeelsbeleid’. In dit artikel geeft PDC vijf tips om hier direct mee aan de slag te gaan.

Lees verder
NIEUWS

Ben je magazijnman (of -vrouw)? Dan heb je de banen voor het uitkiezen!

03-11-2017

De arbeidsmarkt hunkert naar personeel met een mbo-opleiding. Voor magazijnmedewerkers en vrachtwagenchauffeurs is het dé tijd om rond te kijken en wensen op tafel te leggen.

Lees verder
NIEUWS

PDC sleept voor de tweede keer FD Gazelle Award binnen!

31-10-2017

PDC is trots. Want voor de tweede keer op rij hebben we de FD Gazelle Award gewonnen. Deze prijs staat niet op zichzelf want dit doen we samen met ons team, voor onze mooie klanten die we hebben en ook met onze samenwerkingspartners. De FD Gazelle Award is dé prijs voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. En PDC hoort daarbij!

Lees verder
NIEUWS

Thema Duurzame Inzetbaarheid: PDC zegt ´Leven lang leren´ voor iedereen!

19-10-2017

Het is de primaire verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers dat werknemers inzetbaar blijven. De overheid zorgt voor de noodzakelijke randvoorwaarden. Een belangrijke succesfactor daarbij is een doorbraak op ‘leven lang leren’. Daarmee wordt verankerd dat toekomstige generaties werkenden productief en gezond kunnen werken, ook tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd. Waarom een 'Leven lang leren' voor iedereen belangrijk is en welke regelingen er vanuit de overheid zijn getroffen leest u hieronder.

Lees verder
NIEUWS

Dag van de Duurzaamheid - PDC neemt geen loopje met duurzaamheid

10-10-2017

De Dag van de Duurzaamheid vindt vandaag (10 oktober 2017) plaats. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. PDC heeft in de maand september een flink aantal stappen gezet en nam (g)een loopje met vitaliteit en duurzaamheid.

Lees verder