NIEUWS

Vakantiegeld valt voor veel medewerkers dit jaar (iets) lager uit

24-05-2019

Een groot deel van de werknemers in Nederland ontvangt eind deze maand netto minder vakantiegeld dan vorig jaar. Terwijl vrijwel alle werkende Nederlanders profiteren van lagere belastingen op loon, staat daar een hoger belastingtarief op het vakantiegeld tegenover voor inkomens vanaf 34.000 euro per jaar. Vooral werknemers met hogere inkomens gaan dit merken.

Lees verder
NIEUWS

Forse stijging minimumloon per 1 juli 2019

15-05-2019

Per 1 juli 2019 wordt het minimumloon weer verhoogd, namelijk een algemene stijging van 1,23%. Maar let op: vanaf 1 juli aanstaande krijgen werknemers van 21 jaar recht op het volledige wettelijk minimumloon. PDC heeft dit voor u als werkgever uitgewerkt zodat u een volledig beeld heeft van de loonstijgingen.

Lees verder
NIEUWS

MKB Idee: subsidie voor investeren in personeel

05-05-2019

Bent u mkb’er en wilt u samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van uw personeel? Ervaart u hierbij belemmeringen? Denk dan mee over oplossingen om die belemmeringen weg te nemen met de regeling MKB Idee.

Lees verder
NIEUWS

Goede Vrijdag een wettelijke verplichte vrije dag? En andere feestdagen. Hoe zat het ook al weer?

12-04-2019

Op welke feestdagen moet u uw personeel vrij geven in 2019? Een overzicht voor werkgevers en uw personeel.

Lees verder
NIEUWS

Stijging interesse & deelname aan Wandel naar je werk dag - 4 april 2019

04-04-2019

Het is vandaag, donderdag 4 april, Wandel naar je werk dag en de organisatie van deze dag roep je op om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Het animo voor deze Wandel naar je Werk-dag, overgewaaid uit Australië, stijgt jaarlijks. In 2017 namen 67 organisaties deel aan het nationale initiatief en in 2018 werd dit aantal verdubbeld tot 135 organisaties. Ook dit jaar wordt een toename van deelnemers verwacht. Niet zo gek, want door dagelijks (een stuk) naar je werk te wandelen activeer je je brein én blijf je in beweging!

Lees verder
NIEUWS

TNO: Steeds meer werknemers met vast contract hebben burn-outklachten

19-03-2019

Het aantal burn-outklachten blijft stijgen, en vooral bij werknemers in vaste dienst. Dat blijkt uit het rapport van Arbobalans 2018 van het TNO, die tweejaarlijks wordt samengesteld.

Lees verder
NIEUWS

Internationale vrouwendag | Meeste topfuncties vrouwen in HR en finance (25 procent CFO)

08-03-2019

Nederland is aan een inhaalslag bezig als het gaat om de rol van vrouwen aan bestuurstafels. Het aandeel van vrouwen in leidinggevende functies is dit jaar groter dan vorig jaar. Ook wereldwijd is er sprake van een toename, concludeert accountants- en adviesbureau Grant Thornton na eigen onderzoek.

Lees verder
NIEUWS

Spanning op de arbeidsmarkt naar nieuw hoogtepunt

15-02-2019

De spanningsmeter arbeidsmarkt is een grafische weergave van de spanning op de arbeidsmarkt. Spanning volgt uit de balans tussen vraag naar extra arbeid en het beschikbare aanbod hiervan.

Lees verder
NIEUWS

Zo controleer je jouw eerste loonstrook van 2019

25-01-2019

Vrijwel alle Nederlandse werknemers gaan er in 2019 op vooruit in nettoloon. Mooi meegenomen. Maar hoe zie je of alles op je loonstrook klopt? En hoe besteed je dat extraatje het beste?

Lees verder