NIEUWS

PDC geeft 8 tips voor ontspanning op het werk

21-09-2017

In een modern bedrijf is ontspanning niet meer weg te denken. Reden: verbinding in het team, verhoging van het werkplezier en productiviteit en het werkt zeker ook verzuim verlagend. Het aanbieden van sport, spelletjes of ontspanningsoefeningen aan personeel heeft veel voordelen, maar ook enkele valkuilen. Acht tips van PDC om ontspanning op werk goed in te zetten.

Lees verder
NIEUWS

Het grote ik-blijf-ontspannen-dossier! Ook na de vakantie.

29-08-2017

Druk, tot in de derde overtreffende trap. Dat is de rode lijn in het werk van veel mensen momenteel. Vakantie is dan de periode waarin die druk afgebouwd ‘moet’ worden. Maar de meeste mensen kunnen die knop niet zomaar omzetten. De vakantie is voorbij en hoe zorgen we ervoor dat we niet in dezelfde valkuil stappen als ervoor. Lees in dit artikel veel voorkomende bronnen van werkgerelateerde stress. En hoe u en uw werknemer hierdoor verzuim kunnen voorkomen.

Lees verder
NIEUWS

Beste medicijn tegen verzuim: Werkplezier!

24-08-2017

De beste manier om ziekteverzuim te verlagen, is het verhogen van het werkplezier. Dat zegt een ruime meerderheid van de ondernemers in het MKB. Andere methoden, zoals 'telefonisch ziek melden', scoren veel minder goed. Maar wat kunt u doen? PDC geeft 3 tips.

Lees verder
NIEUWS

PDC Tip: Over hoe blijf je als werknemer langer energiek, betrokken en duurzaam inzetbaar!

18-08-2017

We leven langer, we werken langer. Om dat allemaal op een prettige manier vol te houden, moeten we niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk fit blijven. Werkgevers kunnen dat op allerlei manieren stimuleren. PDC vond een artikel waarin vruchtbare voorbeelden van werkgevers en werknemers. Lees hier hun nuttige tips!

Lees verder
NIEUWS

PDC zoekt versterking - vacature HR Officer (m/v)

18-07-2017

Wij van Personeel Diensten Centrum in Veghel zijn een jong en dynamisch bedrijf. In 2013 gestart met een medewerker zijn wij inmiddels uitgegroeid naar een team van 5 mensen. In 2016 hebben we de FD Gazelle Award gewonnen voor een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Voor 2017 zijn we voor deze zelfde prijs genomineerd. Lees hier verder.

Lees verder
NIEUWS

PDC Checklist: Do’s & don’ts van vakantiedagen personeel

11-07-2017

Met de vakanties in aantocht nemen veel werknemers vakantiedagen op. Welke regels gelden daarbij en waar moet je bij een aanvraag op letten? PDC bespreekt met deze checklist de belangrijkste punten voor het opnemen van vakantiedagen.

Lees verder
NIEUWS

Stress op het werk? Werk met plezier en verminder je werkstress!

10-07-2017

Het is maandag en de week start weer overnieuw! Maar hoe start je de week stressvrij en vooral met plezier?

Lees verder
NIEUWS

Onderzoek: collega's bepalen het werkplezier

19-06-2017

Wat bepaalt je werkplezier? Is dat de kans om een goede balans tussen werk en privé te realiseren? Is het de pret van het werken met de laatste technische gadgets en snufjes? Of zijn het toch je collega's die het plezier van het werken maken of breken? Internationaal onderzoek gaf verrassende antwoorden.

Lees verder
NIEUWS

Last van uitstelgedrag? PDC geeft 7 tips om te stoppen met uitstellen!

07-06-2017

Ben je ook iemand die liever dingen blijft uitstellen in plaats van ze meteen aan te pakken? We weten dat jouw nieuwe verslaving op Netflix je roept en dat je "echt even je Instagram moet checken", maar word je daar nou echt gelukkiger van? Uitstelgedrag is niet alleen slecht voor je gezondheid, het staat je ook in de weg van het bereiken van je doelen zowel op werk- als privégebied. We hebben een paar tips voor je om NU te stoppen met jouw uitstelgedrag.

Lees verder