BLOG

Vibemanagement haalt het beste uit uw mensen op werk!

23-09-2018

Vibemanagement is al een aantal jaar geleden over komen waaien uit Silicon Valley en heeft alles te maken met het managen van een goede vibe op de werkvloer. Vibemanagement zorgt voor een werkomgeving die mensen het beste uit zichzelf laat halen. Voor omstandigheden die ervoor zorgen dat ze in een flow komen en optimaal kunnen presteren. Vibemanagement is het managen van een goede energie, een goede sfeer. En Google heeft het misschien zelfs als eerste laten zien: een sfeer kan echt gemanaged worden. Dus ook bij u.

Lees verder
BLOG

BLOG Duurzame Inzetbaarheid | “Werkgeluk & betrokkenheid”

14-05-2018

Betrokkenheid creëren? Communiceer! Bij veel bedrijven staat het vergroten van betrokkenheid van de medewerkers op de agenda. Maar dat zegt nog niets over hoe u dat doet en wat het oplevert? Lees hier verder.

Lees verder
BLOG

Verhoging AOW-leeftijd: hoe houd ik oudere medewerkers inzetbaar en productief?

16-04-2018

“Hoe kan ik als werkgever voorkomen dat oudere medewerkers arbeidsongeschikt worden?” “Ervoor zorgen dat oudere medewerkers een zinvolle (productieve) bijdrage blijven leveren?”. Waarschijnlijk herkent u deze vragen. Als adviseur gericht op het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid hoor ik ze vaak.

Lees verder
BLOG

Hoe optimistisch is uw personeelsbestand?

10-03-2017

Terwijl de economie duidelijk opkrabbelt toont onderzoek aan dat 77% van de Europese werknemers op dit moment optimistisch is over de toekomst van hun werk. Optimisme zet de arbeidsmarkt in beweging. Daarom zullen werkgevers de nodige aandacht moeten besteden aan het vasthouden en werven van de juiste mensen. Dat kan door ze de mogelijkheid te geven om succesvol te zijn.

Lees verder
BLOG

De sollicitant die niet komt opdagen

10-03-2017

Vorige week woensdag zat ik er helemaal klaar voor. Ik had zeven sollicitanten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor een klant van ons. De klant had dringend behoefte aan nieuwe medewerkers vanwege een groei in de omzet. Ik had een ruimte gereserveerd, koffie en thee gezet en de cv’s uitgeprint en wel klaar liggen. Helemaal klaar voor de ontvangst van de eerste sollicitant. Na 10 minuten wachten, bleek de eerste sollicitant niet te komen. Jammer, zijn verlies dacht ik nog. Op naar de volgende kandidaten. Aan het einde van de dag bleken er van de zeven kandidaten twee sollicitanten niet te zijn komen opdagen.

Lees verder
BLOG

Zijn zelfsturende teams een fata morgana?

10-03-2017

De zorg van veel ondernemers is dat men niet weet of je aan zelfsturende teams moet beginnen. Is het een hype of toch de toekomst? Hieronder in een Duo Blog van Anja Lawera van PDC en Kamiel Rietsema van Optines Consultancy met aandacht werkt voor wat wel werkt en wat niet. Lees hier verder!

Lees verder
BLOG

Opvallende content voor Recruitment; 5 tips

01-01-1970

Contentmarketing is een hot topic in de marketing. Ook voor recruitment is het van onschatbare waarde. Wat is de kracht van contentmarketing en hoe realiseer je een succesvolle aanpak? In deze blog geef ik 5 tips voor opvallende content.

Lees verder